keskiviikko 14. elokuuta 2013

Satakunnan ympäristötiedon teemaviikkoa vietetään 2.-8.9.2013Satakunnan ympäristötiedon teemaviikot järjestää Satakunnan ympäristökasvatusverkosto.
Satakunnan ympäristökasvatusverkosto on vapaamuotoinen ryhmä, joka kokoaa yhteen ympäristökasvatuksesta ja ympäristötiedon popularisoimisesta kiinnostuneita toimijoita. Mukana on mm. teollisuuden, järjestöjen, korkeakoulujen, 2. asteen oppilaitosten, aluehallinnon ja kuntien edustajia. Ryhmään voi liittyä kuka tahansa asiasta kiinnostunut.
Satakunnan ympäristökasvatusverkosto toteuttaa Satakunnassa vuonna 2010 käyttöön otettua Lounais-Suomen ympäristökasvatusstrategiaa Ympäristö osaksi arkea.

Tänä vuonna ympäristötiedon teemaviikolla järjestetään Voimaa lähiympäristöstä -tempaus. Tavoitteena on nostaa esiin lähiympäristön merkitystä ihmisille ja hyvinvoinnille.
Toteutustapa on vapaa. Jokainen tempaukseen osallistuva toimija, myös yksittäinen ihminen, voi toteuttaa omanlaisensa tapahtuman, jonka teemana on, miten lähiympäristö antaa voimaa. Osallistua voi esimerkiksi pienesti omissa toimitiloissa tai kodin lähipiirissä järjestettävällä tuokiolla tai näyttävänä julkisena flash mob -tapahtumana – ja kaikkea siltä väliltä.
Ainoat reunaehdot ovat, että ympäristökasvatuksen Kehrä-tunnuksen tulee olla tapahtumassa näkyvillä ja tapahtumasta raportoidaan sanoin ja/tai kuvin tempauksen sosiaalisen median alustalla. Kehrä-tunnus on Lounais-Suomen ympäristökasvatustyön tunnus.
Tempaus on myös haastekampanja,  eli haastamme kaikki mukaan järjestämään tapahtuman tai toimintaa tai vain osallistumaan kuvalla ja kuvauksella siitä, miten lähiympäristö antaa voimaa.

Lisätietoa teemaviikon ohjelmasta ja tempauksesta julkaistaan viikolla 35.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti