torstai 16. tammikuuta 2014

Selkämeren kansallispuiston kirjoituskilpailun satoaKaikille avoimessa Minun Selkämereni – kirjoituskilpailussa kerättiin Selkämereen liittyviä muistoja, kokemuksia ja elämyksiä 1.2.2013–15.4.2013. Kilpailun järjestivät Metsähallitus ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma, Satakunnan Museo, Satakuntaliitto ja Varsinais-Suomen liitto yhteistyössä Ylen kanssa.
Kilpailuun lähetettiin 157 kirjoitusta. Kirjoituksia saapui New Yorkia ja Ivaloa myöten, ja kirjoittajat edustivat eri sukupolvia koululaisista eläkeläisiin. Kirjoitukset arkistoitiin Satakunnan Museon arkistoon Porissa. Viisi palkittua kirjoitusta on luettavissa Metsähallituksen www-sivuilla. Muita kirjoituksia julkaistaan eri yhteyksissä, mikäli kirjoittaja on antanut siihen suostumuksensa.

Kirjoitusten taso oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Tuomarina Tapio Koivukarin kanssa toiminut Pirkko Saisio kertoikin palkitsemistilaisuudessa harmitelleensa ensin sitä, että voittajatyö osui hänen käteensä heti ensimmäisenä. Kaikki tekstit luettuaan hän ei sijoittanut ensimmäiseksi lukemaansa kirjoitusta edes parhaimpien joukkoon.  

Jotta kaikilla olisi mahdollisuus tutustua kirjoituskilpailun kautta avautuvaan Selkämeren maisemaan, tässä blogissa julkaistaan seuraavien kuukausien aikana muutamia niistä kirjoituksista, jotka eivät olleet palkittujen joukossa. 

Sarjan aloittaa Klaus Somerkosken kirjoitus Tuttuja ja Kavereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti